Ny intressant iPad-mjukvara

Den senaste veckan har varit mycket intressant ur iPad-synpunkt. Dels släppte de käcka killarna med propeller på huvudet en uppdatering (läs: iPad-version) av sin ReBirth, som tidigare hade gjort stor lycka i sin iPhonemanifestation. Med iPadversionen tar Propellerheads ReCycle-konceptet ett rejält steg närmare den perfekta versionen av sin egen ytterst trivsamma mjukvara. Här kan ni se när Kurt Kurasaki kikar på ReBirth for iPad …

Men så kom ju också Korg med sin – i alla fall för mig – mycket överraskande iMS-20. I det fallet rör det sig inte bara om en mjukvaruversion av den gamla analogsynten MS-20. Man plussar dessutom på med en rad trevliga extrafunktioner, som en inbyggd 16-stegs analog sequencer, en sex-rösters trummaskin och en mixerdel.

Här är en annan YouTube-film där man får en ganska god uppfattning av vad iMS-20 är kapabel att åstadkomma.

Om Gunnar E

Jag har testat och skrivit om hemstudioprylar så länge det har funnits sådana. Mina första seriösa inspelningar gjordes på en Tascam 244 Portastudio, men det finns inspelningar som är så gamla att man använde järntråd att spela in på - detta var innan bandspelaren hamnade i var mans egendom. Så länge har jag musicerat … bara så att ni vet.
Detta inlägg publicerades i Musikrelaterat, Teknikfrågor. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar